MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΘρεπτικές ΟυσίεςΑλλισίνη: Ο αμυντικός μηχανισμός του σκόρδου στην υπηρεσία της υγείας

Αλλισίνη: Ο αμυντικός μηχανισμός του σκόρδου στην υπηρεσία της υγείας

Αλλισίνη: Ο αμυντικός μηχανισμός του σκόρδου στην υπηρεσία της υγείας
Ροζ σκόρδα Αλλισίνη: Ο αμυντικός μηχανισμός του σκόρδου στην υπηρεσία της υγείας

Αλλισίνη: Ο αμυντικός μηχανισμός του σκόρδου στην υπηρεσία της υγείας

Η αλλισίνη ή θειοσουλφιδικό διαλλύλιο (Diallyl thiosulfinate), κατατάσσεται στις οργανοθειϊκές ενώσεις και είναι η ουσία που παράγεται από το σκόρδο (Allium sativum), όταν ενεργοποιείται ο αμυντικός μηχανισμός του, ενάντια στις επιθέσεις από παράσιτα. 

Είναι η χημική ουσία, η οποία ευθύνεται για την χαρακτηριστική, δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου.

Όταν το φυτό «δεχθεί επίθεση» ή «όταν τραυματιστεί», παράγει αλλισίνη μέσω ενζυμικής αντίδρασης.

Το ένζυμο αλλιδινάση μετατρέπει την αλλϊίνη σε αλλισίνη, η οποία είναι τοξική για τα έντομα και τους μικροοργανισμούς. Η αντιμικροβιακή δραστικότητα της αλλισίνης ανακαλύφθηκε το 1944 από τον Cavallito. Καθαρή αλλισίνη δεν πωλείται στο εμπόριο, επειδή δεν είναι σταθερή και έχει δυσάρεστη μυρωδιά.

Η αλλισίνη, που προέρχεται από το σκόρδο, χάνει τις ευεργετικές της ιδιότητες μέσα σε λίγες ώρες και μετατρέπεται σε άλλες θειούχες ενώσεις. Το τρισουλφιδικό διαλλύλιο, είναι μια ένωση, παρόμοια με την αλλισίνη, αλλά παράγεται με χημική σύνθεση. (Γι` αυτό, προσοχή στα συμπληρώματα… αλλισίνης, αν υπάρχουν).

“Τροφή-Φάρμακο”: Μία επισήμανση, Κάποιες από τις ωφέλιμες ουσίες των φρούτων και των λαχανικών, ειδικά οι αντικαρκινικές, παράγονται από τα φυτά ως αμυντικοί μηχανισμοί ενάντια στα όποια παράσιτα, αλλά ΜΌΝΟ όταν είναι φάση που έχουν ωριμάσει και άρα θέλουν να προστατευτούν από τους εχθρούς τους!

– Σκεφτείτε τώρα, πόσα από τα φρούτα/λαχανικά που τρώμε έχουν μαζευτεί κατά την ωρίμανσή τους; Γιατί ως επί το πλείστον κόβονται άγουρα για να φτάσουν ώριμα στην σακούλα μας.
– Και σκεφτείτε και κάτι ακόμη. Πόσοι από από εμάς έχουν την δυνατότητα ή ακόμη και να την έχουν, πόσοι σκαρφαλώνουν σε ένα δέντρο για να φάνε απευθείας το φρούτο του, όπως κάναμε ως παιδιά;

Η αλλισίνη, είναι σταθερή και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων που προκαλούνται από βακτήρια, μύκητες και παράσιτα.

Έχει αντιοξειδωτική δράση και φαίνεται, ότι συμβάλλει σε πολλές διεργασίες του οργανισμού, που είναι ωφέλιμες στην υγεία. Έχει συσχετισθεί με υπολιπιδαιμική και αντιαιμοπεταλιακή δραση και θεωρείται ότι βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Αναφέρεται επίσης, ότι έχει αντιμικροβιακές, αντιβακτηριακές και αντικαρκινικές ιδιότητες..

Επιπλέον, το εκχύλισμα του ώριμου σκόρδου, φαίνεται να έχει ηπατοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Υπάρχει όμως, ένας παράγοντας που περιορίζει τη βιολογική δραστικότητα της αλλισίνης, και αυτός είναι η αστάθεια της. Τέλος είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι η αλλισίνη, έχει πολύ μικρή βιοδιαθεσιμότητα

Αντιμικροβιακή δράση

Η αντιμικροβιακή δράση της αλλισίνης, οφείλεται στη χημική αντίδραση με ένζυμα που έχουν ομάδες θειόλης. Οι ουσίες που παράγονται από αυτές τις αντιδράσεις παρεμποδίζουν την δράση ορισμένων βακτηρίων και ιών, καθώς επίσης και την δράση ορισμένων ζυμών όπως η candida.

Η αντιμικροβιακή δράση της αλλισίνης έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ερευνητών σε ότι αφορά στην συμβολή της στην επούλωση του έλκους. Ιn vitro μελέτες έχουν δείξει αντιμικροβιακή δράση έναντι διαφόρων παθογόνων, όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, του Staphylococcus aureaus, του Escherichia coli και των στρεπτοκόκκων Lancefield.

Δείτε Candida albicans-Καντιντίαση, ένας δύσκολος αντίπαλος της υγείας
και Η ισχυρότατη αντιβιοτική-αντιβακτηριακή δράση του σκόρδου 

Αντικαρκινικές ιδιότητες

In vitro μελέτες έδειξαν ότι η αλλισίνη αναστέλλει την εισβολή και τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου. Ωστόσο η αντικαρκινική επίδραση της αλλισίνης στον άνθρωπο παραμένει αβέβαιη, αφ’ ενός λόγω ελλιπών ερευνητικών αποτελεσμάτων αφ’ ετέρου λόγω της χαμηλής σταθερότητας της και της κακής βιοδιαθεσιμότητας.
δείτε Σκόρδο: Προστατεύει από καρκίνο και σταφυλόκοκκο 

Συμβολή στην υγεία της καρδιάς

Αναφέρεται ότι το σκόρδο βοηθάει στη βελτίωση της καρδιακής υγείας λόγω συμβολής στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά οι επιστημονικές μελέτες έχουν δώσει αντικρουόμενα αποτελέσματα.

Μια μελέτη έδειξε ότι ο προστατευτικός ρόλος των αλλισίνης από αθηροσκλήρωση, δεν είναι μόνο το άμεσο αποτέλεσμα της αντιοξειδωτικής δράσης της, αλλά και άλλων μηχανισμών, όπως η τροποποίηση των λιποπρωτεϊνών, η παρεμπόδιση επικάθησης της LDL ή και η αποικοδόμηση της LDL από μακροφάγα κύτταρα
Δείτε Αθηρωματική πλάκα – Χοληστερίνη και εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια
και Η φαρμακευτική αξία του σκόρδου στα καρδιαγγειακά 

Πηγή άρθρου: www.foodbites.eu 

~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Αδιαμφισβήτητα το ΣΚΟΡΔΟ είναι ένα δυνατό “όπλο” στην διάθεσή μας. Υπάρχει όμως, ένας παράγοντας που περιορίζει για παράδειγμα τη βιολογική δραστικότητα της αλλισίνης (θειούχα ένωση), και αυτός είναι η αστάθεια της, ενώ είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα, έχει πολύ μικρή βιοδιαθεσιμότητα.

Τα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΣΚΟΡΔΟΥ είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο αντί του ωμού σκόρδου και ειδικά σε αυτή τη μορφή μπορείτε να εκμεταλλευτείτε εξ ολοκλήρου τα οφέλη της αλλισίνης και των λοιπών θειούχων ενώσεων.

Διατίθεται από την ιστοσελίδα μας εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό ΑΟΣΜΟ ΣΚΟΡΔΟ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ώστε να εξασφαλίσετε από την μία ότι θα αποφύγετε τα προβλήματα δυσοσμίας και από την άλλη ότι θα λάβετε όλες τις δράσεις του στο έπακρο.

Όσοι ενδιαφέρεστε, να ενισχύσετε την υγιεία σας με την χρήση του, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ !

Διαβάστε ακόμη: Σκόρδο, μια υπερτροφή πραγματική πανάκεια 

Σκόρδο, το αντιβιοτικό, αποχρεμπτικό, αντιπηκτικό, αντιδιαβητικό, αντιπαρασιτικό, αντιμυκητιακό και αντιμικροβιακό  

Σκόρδο: Ασπίδα για καρδιά και εγκέφαλο

Σκόρδο: Αποτοξινώνει τον μόλυβδο από το αίμα ΧΩΡΊΣ παρενέργειες   

Σκόρδο, το πανάρχαιο θεραπευτικό βότανο!   

Το σκόρδο προλαμβάνει ΚΑΙ την οστεοαρθρίτιδα του ισχίου

Η αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση του σκόρδου  

Σκόρδο: Πώς το θειούχο αχοένιο καταπολεμά τις βακτηριακές λοιμώξεις 

Μπορείτε να φτιάξετε και Προζυμένιο ψωμί με σκόρδο και τυρί-Ένα υγιεινότατο γεύμα-σνακ 

Νόστιμος και ωφέλιμος ζωμός σκόρδου 

2 τονωτικές συνταγές με σκόρδο κατά των βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων   


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια