MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΑνθυγιεινάΕπιβεβαιώνεται με στοιχεία η συνωμοσία για τη ζάχαρη

Επιβεβαιώνεται με στοιχεία η συνωμοσία για τη ζάχαρη

Επιβεβαιώνεται με στοιχεία η συνωμοσία για τη ζάχαρη
Επιβεβαιώνεται με στοιχεία η συνωμοσία για τη ζάχαρη

Επιβεβαιώνεται με στοιχεία η συνωμοσία για τη ζάχαρη.

Προσπαθούσαν για χρόνια να συγκαλύψουν τους κινδύνους που επιφέρει

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει για τις συνέπειες της κατανάλωσης ζάχαρης στην διατροφή μας. Έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία, τις καρδιοπάθειες και φυσικά με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Μάλιστα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ έχουν προειδοποιήσει ότι εθιζόμαστε σε αυτή με τον ίδιο τρόπο που εθίζονται οι χρήστες ναρκωτικών στην κοκαΐνη, καθώς αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον οργανισμό μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Μόνο που ο «πόλεμος» εναντίον της ζάχαρης είναι σχετικά καινούργιος, παρόλο που οι αρνητικές συνέπειές της ήταν γνωστές και παλαιότερα.

Δείτε Τεστ: Δείτε αν έχετε εθισμό στη ζάχαρη

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA), την δεκαετία του 1960 η βιομηχανία της ζάχαρης είχε δώσει σε τρεις επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να εκδώσουν έρευνα που να συνδέει την καρδιοπάθεια με τα λιπαρά στα γαλακτοκομικά και όχι με την ζάχαρη.

Να κατηγορεί η ζαχαροβιομηχανία, άλλο τρόφιμο για τα καρδιαγγειακά! Ζάχαρη: Τραυματίζει τα αιμοφόρα αγγεία-Καταπονεί την καρδιά
Ενώ Λιπαρά γαλακτοκομικών~ΔΕΝ φράζουν τις αρτηρίες, ΟΎΤΕ αυξάνουν τα καρδιαγγειακά 

Η αποκάλυψη προέκυψε μετά από έρευνες στα αρχεία του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, όπου εντοπίστηκαν αρχεία που αποδείκνυαν ότι η Αμερικανική Ένωση Ζάχαρης είχε δώσει περίπου 50.000 δολάρια στους επιστήμονες για να συγκαλύψουν τις αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης ζάχαρης στην υγεία της καρδιάς.

Δείτε και Σημάδια που δείχνουν καρδιακά προβλήματα και πως θα τα εξαλείψετε

Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται και η θεωρία συνωμοσίας γύρω από το συγκεκριμένο προϊόν, ενώ εγείρονται ερωτηματικά και για άλλες έρευνες που «αθωώνουν» κατά καιρούς τρόφιμα που οι γιατροί μας συνιστούσαν να αποφεύγουμε.

“Τροφή-Φάρμακο”: Και όχι μόνον αυτό, αλλά και αυτές τις έρευνες που ενοχοποιούν ωφελιμότατα τρόφιμα του παρελθόντος, που χωρίς αυτά ΔΕΝ μπορούμε να αποκομίσουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία!! Μία τέτοια περίπτωση είναι και τα γαλακτοκομικά, τα οποία στο παρελθόν 

π.χ. σύμφωνα με τον Θεόφραστο: 

διαβάζουμε την πληροφορία ότι οι κάτοικοι της Αρκαδίας κατά την εποχή της Ανοίξεως δεν έπιναν φάρμακα αλλά
μόνο γάλα -«γαλακτοποτείν» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- και τούτο διότι το γάλα περιείχε όλες τις ουσίες από τα βότανα -μεταξύ αυτών και πολλές τσουκνίδες -που τα ζώα έτρωγαν την περίοδο της Ανοίξεως…

Σε αντίθεση με το σημερινό που έχει καταντήσει: Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής καθαρά όμως από τις δικές μας παρεμβάσεις και όχι επειδή το γάλα αυτό καθαυτό είναι βλαβερό!!

Ανάλογη περίπτωση είναι και η στροφή στα φυτικά έλαια και τις μαργαρίνες, αντί για το σούπερ υγιεινό ελαιόλαδο και τα βούτυρα: Προσοχή: Γιατί τα σπορέλαια είναι επικίνδυνα για την υγεία
Μαργαρίνες και Φυτικές Στερόλες: Πόσο Επικίνδυνες Είναι;

ενώ Ελαιόλαδο: Ισχυρή προστασία από καρδιαγγειακά, καρκίνο, φλεγμονές 
και Αθώα τα παραδοσιακά ζωικά λίπη. Οι «οδηγίες» ήταν λάθος  

Ο Guardian συνομίλησε με την καθηγήτρια διαιτολογίας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Μαριόν Νεστλέ (όχι, δεν έχει σχέση με την γνωστή εταιρεία τροφίμων), η οποία εξήγησε ότι οι βιομηχανίες τροφίμων καθοδηγούν και σήμερα τις έρευνες των επιστημόνων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στον κόσμο σχετικά με το τι είναι ωφέλιμο προς κατανάλωση και τι επιβλαβές.

Παρ’ όλο που το φαινόμενο είναι συχνό, τέτοιου είδους αποκαλύψεις είναι ελάχιστες.

Εδώ μπορείτε να δείτε και ορισμένα ακόμη συμπεράσματα της κας Νεστλέ: Πως «πάχυνε» η ανθρωπότητα;

Για παράδειγμα, το Associated Press είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο ότι το λόμπι των ζαχαρωτών είχε πληρώσει ερευνητές για να καταλήξουν στο εξής συμπέρασμα: «Τα παιδιά που τρώνε γλυκά σνακ είναι πιο αδύνατα σε σχέση με εκείνα που δεν τρώνε».

Το 2015, οι New York Times έβγαλαν στην δημοσιότητα ότι η Coca Cola είχε ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για να συγκαλύψει το γεγονός ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με την παχυσαρκία.

Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό… : ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA.

Εν τέλει, Καταρρέει η αξιοπιστία κάθε επιστημονικής έρευνας στο ζήτημα της ζάχαρης 

Ενώ παράλληλα έγινε η αιτία της άνθισης μιάς άλλης… βιομηχανίας! Αυτής των χαμηλών λιπαρών, Αναξιόπιστα τα στοιχεία για τα Χαμηλά λιπαρά: Σύνδεση με παχυσαρκία και καρδιαγγειακά 

Διαβάστε ακόμη: Το λόμπι πίσω από τις αποφάσεις ΕΕ και ΟΗΕ για την υγεία μας

Ζαχαρούχα ροφήματα και σύνδεση με έμφραγμα, διαβήτη και εγκεφαλικό   

Δείτε παραστατικά πως η ζάχαρη μας σκοτώνει 

την προσοχή σας, σε αυτά που ΔΕΝ φαίνονται: Ξετρυπώστε την κρυφή ζάχαρη από τα φαγητά σας 

Πως η ζάχαρη προκαλεί πρόωρο θάνατο σε οργανισμούς 

Πόση ζάχαρη να κόψουμε για να βρούμε την υγειά μας; 

Η εκπόρνευση της γεύσης και η δικτατορία του γλυκού εις βάρος του πικρού, αλμυρού και ξινού 

Brian Clement-Sugar The Kiss Of Death
Πηγή: www.huffingtonpost.gr
Το είδα: www.ftiaxno.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια