MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΕλλάδαΠαραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο

Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο

Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο

Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο

«Φύλακας» της καρδιάς και των αγγείων το ελληνικό ελαιόλαδο

Το ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, πλούσιο σε ελαιοκανθάλη, μπορεί να προστατέψει το καρδιαγγειακό σύστημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια και στο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια και χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Gaea και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλης.

Όπως ανέφεραν ο Προκόπιος Μαγιάτης, αναπληρωτής καθηγητής, και η δρ Ελένη Μέλλιου της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών, τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα περιέχουν ένα ευρύ φάσμα φυσικών συστατικών των οποίων η σχετική συγκέντρωση διαφέρει πάρα πολύ μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών ελιάς.

Πολλές από αυτές τις χημικές ενώσεις έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ενώ ο όρος «ολικές φαινόλες» ενός ελαίου είναι αποδεκτός ως μέτρο της αντιοξειδωτικής του ικανότητας, η «φαρμακευτική» του δράση μπορεί να προέρχεται από συγκεκριμένες ενώσεις. Ένα παράδειγμα είναι η ουσία ελαιοκανθάλη, η οποία συνδέεται με την πιπεράτη αίσθηση στον λαιμό που προκαλείται από ορισμένα φρέσκα και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα.

Όπως εξήγησαν, τα ελαιόλαδα που δοκιμάστηκαν, επιλέχθηκαν έτσι ώστε να έχουν την ίδια συγκέντρωση ολικών φαινολών αλλά διαφορετική αναλογία δραστικών συστατικών ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης.

Συγκεκριμένα, επιλέχθηκε ένα ελαιόλαδο με υψηλή ελαιοκανθάλη από ποικιλία Κορωνέικη από την περιοχή του ΠΟΠ Καλαμάτας, ένα ελαιόλαδο από ποικιλία Arbequina με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαιασίνη και ένα λάδι ελέγχου που ήταν μεν εξαιρετικά παρθένο, με ισοδύναμη περιεκτικότητα σε ολικές φαινόλες, αλλά με μηδενική περιεκτικότητα σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι

σε όσους κατανάλωσαν το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, η ελαιοκανθάλη συμπεριφέρθηκε σαν να φυσικό φάρμακο για την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Δείτε και Δεν σας κρύβω, κάναμε λάθος: Καρδιοχειρουργός αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες των καρδιαγγειακών

«Η πρωτοπόρα αυτή μελέτη έδειξε πολύ σημαντικά ευρήματα και ανοίγει το δρόμο για την διενέργεια νέας εκτενέστερης μελέτης σε μεγαλύτερη ομάδα πληθυσμού ώστε να διερευνηθούν σε βάθος οι παράγοντες που καθιστούν ένα ελαιόλαδο να έχει φαρμακευτικές ιδιότητες», δήλωσε ο κ. Μαγιάτης που συντόνισε τη μελέτη.

Από την πλευρά της η κ. Μέλλιου, υπεύθυνη συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του κέντρου ελιάς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, σημείωσε ότι

«νέα εργαλεία όπως η μέθοδος NMR ή η μέθοδος Aristoleo, που έχουν ανακαλυφθεί στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, μπορούν με ακρίβεια να μετρήσουν το περιεχόμενο ενός λαδιού σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, είναι εξαιρετικά χρήσιμα για να ξεχωρίσουν τα ποιοτικά ελαιόλαδα με τις ισχυρότερες υγειοπροστατευτικές δράσεις».

Πρόσθεσε, δε, ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο στην παραγωγή ελαιολάδου με αγγειοπροστατευτικές ιδιότητες.

“Τροφή”: Όλα αυτά όμως βρίσκουν ουσιαστική εφαρμογή στο εξωτερικό, καθώς η προπαγάνδα καλά κρατεί και ούτε λίγο ούτε πολύ, τις τελευταίες δεκαετίες οι Έλληνες, έχουμε στραφεί στα δήθεν “υγιεινά” φυτικά λάδια-σπορέλαια, από τα οποία το καλλίτερο δεν φτάνει ούτε το ήμισυ της αξίας του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου (με εξαίρεση σε ορισμένες περιπτώσεις το σουσαμέλαιο)!!

Τα σπορέλαια, άπαξ και θερμανθούν όχι μόνο καθίστανται άχρηστα, αλλά και βλαβερά.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με τις … περίφημες μαργαρίνες, οι οποίες όχι μόνον δεν ωφελούν στο καρδιαγγειακό, αλλά είναι υπεύθυνες και για φλεγμονές, οι οποίες οδηγούν σε καρδιακά προβλήματα: Χωρίς δεύτερη σκέψη πετάξτε τα σπορέλαια
Ας γνωρίσουμε τη μαργαρίνη… και τους 10 λόγους για να την αποφεύγετε!

Μάθετε λοιπόν ότι τον ελληνικό αυτόν θησαυρό, που κυριολεκτικά ξεπουλάμε σε ελεεινές τιμές στην Ιταλία και την Ισπανία χύμα, για να τον μοσχοπουλάνε αυτοί συσκευασμένο πανάκριβα και που εμείς έχουμε αντικαταστήσει, ελαφρά τη καρδία, με την “σαβούρα” που μας προπαγανδίζουν για υγιεινή, στο εξωτερικό το αγοράζουν προς 60€ το ΜΙΣΟ ΛΙΤΡΟ!!!

Και για του λόγου το αληθές παρακολουθήστε αυτό το μικρό απόσπασμα για το Νο 1 Κερκυραϊκό λάδι, που βρέθηκε το ανώτερο στις ωφέλιμες ουσίες που αναφέρθηκαν πιο πάνω: 

Από το χύμα λάδι που πουλούσε ο παππούς του, πάμφθηνα, στην Ιταλία, ο πτυχιούχος εγγονός πουλά το ίδιο προϊόν συσκευασμένο για 60 ευρώ το μπουκαλάκι στα Ηarrods του Λονδίνου: www.antenna.gr 

Εύχομαι να μην ζω να το δω κι αυτό: Ελαιόλαδο: Σε Αμερικάνικη πολυεθνική παραδίδει η κυβέρνηση τον «εθνικό θησαυρό» 

Δείτε ακόμη, πως η υπερ-πολύτιμη ελιά και τα παράγωγά της, δεν είναι η μόνη παραμελημένη: Ανεκμετάλλευτος Ελληνικός Θησαυρός: Φάρμακα από την Οδύσσεια του Ομήρου

Ελληνικά λεμόνια σαπίζουν στα δέντρα και εισάγουμε Τούρκικα

Χαρουπιά το δέντρο εργοστάσιο: Ο χαμένος ελληνικός θησαυρός

Εκρηκτική άνοδος «Ελληνικού» γιαουρτιού στην αγορά των ΗΠΑ!

O ΛΥΚΙΣΚΟΣ (Humulus Lupulus): Ο αγνοημένος θησαυρός της Ελλάδας

και ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις: Κορινθιακή σταφίδα: Μαύρη, ελληνική και πολύτιμη!

Ελληνική ρίγανη και δεντρολίβανο ισχυρότερα από τα αντιδιαβητικά φάρμακα

Ελληνική άγρια ρίγανη ~ Η ισχυρότερη & καλύτερη του κόσμου

Υπερτροφές της ευλογημένης Ελληνικής Γαίας!!

www.efsyn.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια