Προειδοποιητικά σημάδια κύστεων των ωοθηκών – Φυσική αντιμετώπιση

proeidopoiitika-shmadia-kysteon-ton-oothikon-fysiki-antimetopisi

Σημάδια έγκαιρης προειδοποίησης των κύστεων των ωοθηκών που οι περισσότερες γυναίκες αγνοείτε και τι να κάνετε όταν τα αντιληφθείτε

Οι κύστες στην ωοθήκη είναι σάκοι γεμάτοι με υγρό, που αναπτύσσονται στις ωοθήκες μιας γυναίκας.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να μην δίνουν φανερά προειδοποιητικά σημάδια. Ωστόσο, μπορεί επίσης να υπάρχουν συμπτώματα που γίνονται αντιληπτά. Ορισμένα από αυτά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ είναι τα ακόλουθα:

 • Πόνος ή πίεση στην κοιλιά ή αίσθηση φουσκώματος
 • Αμβλύς πόνος στη μέση και τους μηρούς
 • Δυσκολία στην ούρηση
 • Πόνος στη σεξουαλική επαφή
 • Ανεξήγητη αύξηση βάρους
 • Μη φυσιολογικός πόνος ή αιμορραγία κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης
 • Πόνος στο στήθος, ναυτία ή εμετός

Τα συμπτώματα αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν από γιατρό χωρίς καθυστέρηση. Ζητήστε άμεση βοήθεια αν έχετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Πόνο με πυρετό και εμετό
 • Ξαφνικό, έντονο πόνο στην κοιλιά
 • Ατονία, ζαλάδα ή αδυναμία
 • Ανεξήγητη ταχύπνοια

www.iatronet.gr

Οι πολυκυστικές ωοθήκες μπορούν να προκύψουν σε οποιαδήποτε ηλικία, κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας της γυναίκας, και σχηματίζονται λόγω της συσσώρευσης μικρών ωαρίων που προκύπτουν εξαιτίας των αυξημένων ορμονικών επιπέδων. Μπορούν να υπάρχουν μικροί ή μερικές φορές μεγάλοι θύλακες με δικό τους τοίχωμα, μέσα στην ωοθήκη των γυναικών.

Η νόσος των πολυ-κυστικών ωοθηκών είναι μια κοινή ασθένεια στις μέρες μας και επηρεάζει πολλές γυναίκες. Στις γυναίκες με σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, η ωοθήκη παράγει πολλά μικρά ωοθυλάκια αντί για ένα μεγάλο και παρουσιάζονται ορμονικές διαταραχές. Εάν η θεραπεία δεν ξεκινήσει στον κατάλληλο χρόνο, αν και ακίνδυνες, οι κύστεις μπορούν να αναπτυχθούν σε αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος. Για να σταματήσουν οι κύστεις να αυξάνονται, η πρώτη γραμμή της θεραπείας θα είναι να φέρουμε τα επίπεδα των ορμονών στα σωστά όρια.
Δείτε και Μάθε τις ορμόνες και τι σημαίνουν για τον οργανισμό σου!
Σημάδια ότι οι ορμόνες σας δεν είναι σε ισορροπία – Τι να κάνετε

Γλυκόριζα
Βοηθά να διατηρηθεί μια ορμονική ισορροπία, λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων της. Μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των επινεφριδίων και είναι πολύ χρήσιμη για τη θεραπεία των κύστεων των ωοθηκών. Έτσι η γλυκόριζα θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες θεραπείες για τις κύστες των ωοθηκών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την γλυκόριζα για τις κύστες των ωοθηκών
Κατ ‘αρχάς, βράστε λίγο γλυκόριζα σε ένα μπολ για περίπου 5 λεπτά, μετά από αυτό, το αφήνετε στην άκρη για λίγο (περίπου 6 λεπτά μαζί με το βότανο). Στη συνέχεια σουρώστε το υγρό και όταν κρυώσει πιείτε το δύο φορές την ημέρα.
Δείτε και Γλυκόριζα καταπολεμάει έως και ιούς ανθεκτικούς στα αντιικά φάρμακα.

Λυγαριά – chasteberry
Σχεδόν όλα τα γυναικολογικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτό το βοτάνι το οποίο είναι ένα ισχυρό φάρμακο. Βοηθά οι κύστεις των ωοθηκών να συρρικνωθούν, ανακουφίζει από τον πυελικό πόνο και ελέγχει την έμμηνο ρύση. Η λυγαριά περιέχει διτερπένια τα οποία μειώνουν την παραγωγή των οιστρογόνων από τον εγκέφαλο, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας.
Δείτε και Λυγαριά – Καναπίτσα: το βότανο ίαμα!

Τέλος οφείλουμε όλοι μας  να γνωρίσουμε μία ακόμη ιδανική λύση για ορμονική ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ με ΦΥΣΙΚΌ τρόπο: Maca (μάκα): Ορμονική ισορροπία – Ευεξία του αναπαραγωγικού συστήματος!
Το μάκα είναι εξαιρετικά προσαρμογόνο, που σημαίνει πως όταν το καταναλώνουμε το σώμα μας ξέρει και το διαθέτει εκεί ακριβώς που έχει τις ανάγκες του.

Μάθετε περισσότερα και πως μπορείτε να το παραλάβετε και να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας ως ΦΥΣΙΚΟ συμπλήρωμα διατροφής, στο μέιλ [email protected]

Πηγή: www.fhfn.org
Τυχόν αναδημοσίευση, παρακαλώ να συνοδεύεται από:
Επιμέλεια/Απόδοσή: proionta-tis-fisis.com

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *