MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήθεραπείαΑλατόνερο: Ποιά τα οφέλη και Ποιές οι παρενέργειές του;

Αλατόνερο: Ποιά τα οφέλη και Ποιές οι παρενέργειές του;

Αλατόνερο: Ποιά τα οφέλη και Ποιές οι παρενέργειές του;
Αλατόνερο: Ποιά τα οφέλη και Ποιές οι παρενέργειές του;

Αλατόνερο: Ποιά τα οφέλη και Ποιές οι παρενέργειές του;

Πολύς λόγος γίνεται κατά καιρούς για το αλατόνερο και τα οφέλη του στον οργανισμό. Αλατόνερο: Ποια τα οφέλη και Ποιες οι παρενέργειές του;
Αρκετοί ισχυρίζονται, ότι καταπολεμά το βήχα, την κούραση, την πίεση ενώ παράλληλα μπορεί να μειώσει την αίσθηση της πείνας. 

Ισχύει κάτι από όλα αυτά;

Κατά καιρούς ακούγονται διάφορα «γιατροσόφια» και συνταγές, οι οποίες διακινούνται από στόμα σε στόμα, αναφορικά με το αλατόνερο.
Ωστόσο, πριν μπείτε στη διαδικασία να εφαρμόσετε οποιαδήποτε από αυτές τις συνταγές, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον γιατρό σας. Το click@Life σας παραθέτει, παρόλα αυτά, ορισμένα οφέλη αλλά και τις παρενέργειες του «θαυματουργού» αυτού …ροφήματος.

Τέρμα στην κούραση

Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια κόπωση (σε συνδυασμό με ζάλη) μπορούν να καταπραΰνουν τα συμπτώματα τους, πίνοντας λίγο νερό με αλάτι καθημερινά, υποστηρίζει ο Ιρλανδός ομοιοπαθητικός, John Clayton.

Η αιτιολογία είναι, ότι οι υγιείς άνθρωποι αποβάλλουν μεγάλο ποσοστό αλατιού από την ούρηση καθημερινά, διεγείροντας έτσι το σώμα να κρατήσει το αλάτι που λαμβάνεται μέσω της τροφής.
Εάν ωστόσο, προσθέσετε στο πόσιμο νερό λίγο αλάτι, μπορείτε να αναπληρώσετε το χαμένο απόθεμα και να εξαλείψετε την κούραση που προκύπτει από την απώλειά του.

Τα δερματικά οφέλη

Εάν πάσχετε από ξηρότητα του δέρματος, μπορείτε να καταναλώσετε νερό με αλάτι (πλούσιο σε μαγνήσιο) για να ενισχύσετε την ενυδάτωση. Σύμφωνα με μια γερμανική μελέτη του 2005, που δημοσιεύτηκε στο «International Journal of Dermatology», άτομα που κάνουν ντους με νερό και αλάτι για 15 λεπτά (και καταναλώνουν ως ρόφημα νερό με αλάτι) παρουσίασαν μείωση της φλεγμονής του δέρματος και βελτίωση της ενυδάτωσής του.

Για να θεραπεύσετε τον πονόλαιμο

Εάν έχετε πονόλαιμο, μπορείτε να βρείτε κάποια ανακούφιση στις γαργάρες με αλάτι και νερό. Ανακατέψτε ¼ κουτ. αλάτι με 2,5 περίπου λίτρα ζεστό νερό. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και κάντε γαργάρες για 30 δευτερόλεπτα πριν το φτύσετε.

Σταθεροποιεί την πίεση

Προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι σε ένα ποτήρι νερό, μπορεί να βοηθήσει να σταθεροποιήσετε την πίεσή σας. Όταν ουρείτε (όπως και στην περίπτωση της κούρασης) αποβάλλετε μεγάλο μέρος του αλατιού, με αποτέλεσμα την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι μία πρέζα αλάτι σε ένα ποτήρι νερό μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του καρδιακού ρυθμού και στην καλύτερη διατήρηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια ρωτήστε τον γιατρό σας.

«Κόβει» την όρεξη;

Όταν δεν έχετε αρκετό αλάτι στη διατροφή σας, οι αδένες που παράγουν σάλιο, δε λειτουργούν σωστά με αποτέλεσμα να αισθάνεστε συνεχώς πεινασμένοι. Ένα ποτήρι πόσιμο νερό με λίγο αλάτι μπορεί να περιορίσει την παρόρμηση αυτή, δημιουργώντας το αίσθημα του κορεσμού.

Αλατοθεραπεία

Βέβαια, το αλατόνερο δεν έχει μόνο οφέλη σε πόσιμη μορφή αλλά και σε …σπα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως πρόκειται για θαλασσινό νερό, το οποίο συμβάλλει στην άντληση των τοξινών του οργανισμού, ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα του καλίου και του μαγνησίου στο αίμα, διεγείροντας την απελευθέρωση της χολής.

Για αποτοξίνωση

Σε πιο δραστικές λύσεις βέβαια, το αλατόνερο προτείνεται για σούπερ κάθαρση. Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λίγο θαλασσινό αλάτι, πριν κοιμηθείτε είναι η απάντηση στα περιττά κιλά. Βέβαια, όπως όλα τα …ιδανικά πράγματα, έτσι και αυτή η «σούπερ δίαιτα» έχει τις παγίδες της.

Οι γνώστες λένε, ότι για να λειτουργήσει το καθαρτικό πρέπει να αποφεύγετε οποιαδήποτε μορφή στερεάς τροφής και να καταναλώνετε μόνο ένα κατασκεύασμα από λεμόνι και σιρόπι (coconut). Με αυτόν τον τρόπο αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα και χάνετε βάρος. 

Ωστόσο οι παρενέργειες ενός τόσο επικίνδυνου εγχειρήματος ίσως σας αλλάξουν γνώμη: αφυδάτωση, πόνος στο στομάχι και ανεξέλεγκτη δράση του εντέρου είναι μόνο μερικές από αυτές.

Ποιες είναι οι παρενέργειες του αλατόνερου;

Αφυδάτωση

Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά πίνοντας ένα λίτρο νερό με αλάτι, όταν το στομάχι είναι άδειο, μπορεί πραγματικά κάποιος να πάθει αφυδάτωση. Ο λόγος είναι, ότι το αλατόνερο καθαρίζει το κόλον, ενισχύοντας παράλληλα την κινητικότητα του εντέρου. Μερικές φορές αυτό οδηγεί σε άφθονες διάρροιες, οι οποίες με τη σειρά τους, προκαλούν αφυδάτωση.

Ανισορροπία ηλεκτρολυτών

Η ποσότητα του αλατιού στο ρόφημα μπορεί να κάνει τα νεφρά να εργαστούν …υπερωρίες και σε συνδυασμό με το νερό στο σύστημά του οργανισμού, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες, μία κατάσταση παρόμοια με την αφυδάτωση. Μια ανισορροπία των ηλεκτρολυτών ενδεχομένως να οδηγήσει σε διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, μυϊκά προβλήματα, σύγχυση, ακόμα και θάνατο.

Εμετός

Εάν ακολουθήσετε μία διαδικασία αποτοξίνωσης με αλατόνερο, είναι πολύ πιθανό να υποφέρετε από εμετούς. Μπορεί να μην είναι θανατηφόροι, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις (ειδικά μάλιστα αν γίνονται σε τακτική βάση) μπορεί να προκαλέσουν σχίσιμο στον οισοφάγο καθώς και μυϊκούς πόνους.

Φυσικά όλα αυτά ισχύουν για το αλατόνερο με φυσικό αλάτι και όχι ραφιναρισμένο.
Δείτε: Αλάτι – To καλό, το κακό και το νόστιµο! 

Αλάτι: Αθώος ο κατηγορούμενος! Το θαλασσινό αλάτι μέσο θεραπείας ασθενειών. 

Το αλάτι και οι αμέτρητες και έξυπνες χρήσεις του!

Και: Διατηρούμε το φυσικό αλάτι μας με βότανα!


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια