MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΑνθυγιεινάΕπικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε

Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε

Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε
Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε

Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε

Γιατί είναι πολύ σημαντικό να ΜΗΝ Παίρνουμε Συμπληρώματα Ασβεστίου.

Το ασβέστιο είναι ένα αλκαλικό μέταλλο της Γης που χρησιμοποιείται σε ανόργανες ενώσεις στη δομή των δοντιών και των οστών. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Δείτε: Ο ρόλος του ασβεστίου στον οργανισμό μας.

Τα συμπληρώματα ασβεστίου προτείνονται συχνά για την πρόληψη ή τη θεραπεία χαμηλών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα σε άτομα που δεν παίρνουν αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή τους.

Ωστόσο, τα συμπληρώματα ασβεστίου έχουν αρνητικό αντίκτυπο  στο σώμα και προτείνεται ότι πρέπει να αυξήσουμε την πρόσληψη ασβεστίου μονάχα μέσω μιας ολοκληρωμένης διατροφής.

Δημοσιευμένες εκθέσεις ανάλυσης δεδομένων αναφέρουν ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου όχι μόνο δεν προστατεύουν τα οστά μας από τα κατάγματα άλλα στην πραγματικότητα  μπορεί και να τα αυξήσουν..

Το Αμερικανικό Περιοδικό της Κλινικής Διατροφής δημοσίευσε μελέτη το 2007, δηλώνοντας  ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου στην πραγματικότητα μπορεί να αυξήσουν το ποσοστό των καταγμάτων του ισχίου, σε αντίθεση με τη μείωση του ποσοστού κατάγματος που δηλώνουν.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012, της ανάλυσης δεδομένων ΝΗΑΝΕS, βρήκαν ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου που προσφέρουν μεγαλύτερη δόση από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση, δεν αυξάνουν τη πυκνότητα των σπονδυλικών οστών.

Γιατί ΔΕΝ θα πρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα ασβεστίου

Κατά τη λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου, το σώμα μας εκτίθεται σε υψηλή δόση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό δεν επιτρέπει στο σώμα μας να απορροφήσει το ασβέστιο στα οστά μας, αλλά αντιθέτως περνά μέσα στα ούρα μας.. (αυξάνοντας τις  πέτρες στα νεφρά), ή κυκλοφορεί στο αίμα μας, προκαλώντας αποτιτάνωση των αρτηριών.

“Τροφή-Φάρμακο”: Όταν υπάρχει αποτιτάνωση στα τοιχώματα των αρτηριών, οι αρτηρίες δεν είναι ελαστικές αλλά παρουσιάζουν επικίνδυνη σκλήρυνση, με δυσάρεστες συνέπειες για τον οργανισμό και όχι μόνο στην καρδιά που αναφέρετε παρακάτω, αλλά και στον εγκέφαλο.

Για περισσότερα: Ασβέστωση ή Αποτιτάνωση αρτηριών: Δείκτης κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό 

Η υγεία της καρδιάς μας βρίσκεται σε κίνδυνο σύμφωνα με το JAMA Παθολογίας: 12.000 άτομα που έπαιρναν πάνω από 1000mg συμπληρωμάτων ασβεστίου ανά ημέρα παρουσίασαν μια αύξηση θνησιμότητας κατά 20%.

Δείτε πως τα νεφρά που αναφέρθηκαν παραπάνω και η καρδιά εδώ, συνδέονται: Προστατεύοντας τους νεφρούς σώζετε την καρδιά σας

Ο Δρ Ian Reid, Καθηγητής Ιατρικής και Ενδροκρινολογίας, που είναι  επίσης συγγραφέας, σχολίασε τα εξής σχετικά με πρόσφατη μελέτη:

‘’Αυτή η μελέτη παρέχει επιβεβαιωτικές αποδείξεις ότι το ασβέστιο όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, ενώ ακολουθώντας μια διατροφή η οποία εμπεριέχει τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο δεν φαίνεται να προκαλεί τον ίδιο κίνδυνο.’’

Και συνέχισε: 

‘’Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου. Θα πρέπει να παίρνετε το ασβέστιο που χρειάζεστε από τη διατροφή σας αντί να παίρνετε τα συνθετικά συμπληρώματα.’’

Εμείς, όχι μόνο θέτουμε την υγεία της καρδιάς μας σε κίνδυνο με τα συμπληρώματα ασβεστίου αλλά το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας τα συσχέτισε και με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Σουηδική μελέτη ανέφερε ένα ανησυχητικό ποσοστό θνησιμότητας, κατά 157% υψηλότερο για τις γυναίκες που λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου των 1900mg καθημερινά, σε σύγκριση με το 40% αυξημένο ποσοστό των γυναικών που λαμβάνουν μια μέτρια συμπληρωματική δόση των 600 – 1000mg καθημερινά.

“Τροφή-Φάρμακο”: Με τις ποσότητες ασβεστίου που δίνουν για την οστεοπόρωση θα έπρεπε να περπατάμε με έναν ακόμη σκελετό δίπλα μας και όχι η ζημιά στα οστά να συνεχίζεται ακάθεκτη!!

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι αυτού του είδους το συνθετικό ασβέστιο του εργαστηρίου, δεν το απορροφά ο οργανισμός, αλλά και αυτό που απορροφά ΔΕΝ βιοδιατίθεται, δεν το αναγνωρίζει, με άλλα λόγια ο οργανισμός και άρα δεν καταλήγει δηλαδή εκεί όπου το χρειάζεται!

Τέλος θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν πως το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη! Οστεοπόρωση: Δεν αφορά την μειωμένη λήψη, αλλά την απώλεια ασβεστίου 

600mg ασβεστίου στο σύνολο της διατροφής καθημερινά είναι επαρκής για τη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο σώμα. Αυτό ισοδυναμεί με δύο μερίδες κόκκαλα ψαριών.

Υπάρχουν και άλλες μεγάλες πηγές ασβεστίου όπως:

γάλα από κατσίκες που τρέφονται με χορτάρι (οργανικό και  μη παστεριωμένο)
τυρί που παρασκευάζεται από το γάλα ζώων που τρέφονται με χορτάρι
γιαούρτι που παρασκευάζεται από το γάλα ζώων που τρέφονται με χορτάρι
Δείτε: Γιατί να προτιμήσεις το Κατσικίσιο Γάλα

Διότι αν δεν γνωρίζετε τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου, τότε το πιθανότερο είναι να πίνετε κάτι ΣΑΝ γάλα: Επικίνδυνο κοκτέιλ 20 χημικών ουσιών σε ένα ποτήρι γάλα!

και για όσους δεν τα πάνε καλά με τα γαλακτοκομικά:

ηλιόσποροι
σπανάκι
λάχανο
σύκα και
αμύγδαλα… 

Με τα οποία αμύγδαλα φτιάχνουμε και το περίφημο αμυγδαλόγαλαΦτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα! 
Αμυγδαλόγαλα: Τα απίστευτα οφέλη του στην υγιεία μας

Δείτε και: Οι 13 πηγές ασβεστίου που μας εκπλήσσουν.

Δυό βότανα “εργαστήρια παραγωγής” ασβεστίου για τον οργανισμό μας

Όταν  λαμβάνουμε ασβέστιο μέσω μιας ολοκληρωμένης διατροφής, τα σώματα μας απορροφούν  το ασβέστιο με βραδύτερο ρυθμό και είμαστε σε θέση να το αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά. 

Είναι εφικτό και συνιστάται η υποστήριξη της υγείας τον οστών με τις παρακάτω βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά μέσω της διατροφής σας, επειδή η έρευνα δείχνει ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου περισσότερο βλάπτουν παρά κάνουν καλό. 

Η προσθήκη Βιταμίνης D και βιταμίνης Κ2 στη διατροφή μας είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση του μεταβολισμού του ασβεστίου.. Το μαγνήσιο συμβάλλει επίσης στην υγεία των οστών.

Δείτε: Η ανοησία λήψης μεμονωμένων θρεπτικών ουσιών: Συνεργία Βιταμίνης D3-Βιταμίνης Κ2-Μαγνησίου-Ασβεστίου 

~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: ΘΈΛΕΤΕ ΑΛΗΘΙΝΆ ΥΓΙΕΙΝΈΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΈΣ ΛΎΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΈΚΔΟΧΑ, ΧΩΡΊΣ ΧΗΜΙΚΆ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ ΠΑΡΕΝΈΡΓΕΙΕΣ, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΕΆΝ ΥΠΕΡΒΕΊΤΕ ΤΗΝ ΔΟΣΟΛΟΓΊΑ;

ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΏ ΝΑ ΕΛΈΓΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΆ ΚΑΙ την αποτελεσματικότητά ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΉΠΟΤΕ ΤΡΌΠΟ ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΌΤΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΚΑΛΛΊΤΕΡΟΣ!

Η πρότασή για την περίπτωση που θέλετε να πάρετε ένα πραγματικά πολύ καλό συμπλήρωμα διατροφής, που να είναι φυσικό, και να σας παρέχει ΌΛΑ τα θρεπτικά συστατικά είναι:

– είτε ένα ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΟ προϊόν (ΜΕΛΈΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΑΘΗΝΏΝ) βασισμένο σε 9 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ,
– είτε τα ΦΥΚΙΑ A.F.A {ξέρω ανθρώπους που ενώ η δοσολογία είναι 4 κάψουλες ημερησίως έπαιρναν για αρκετό διάστημα πάνω από δέκα (Δεν λέω να το μιμηθείτε), ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΟΥΝ ΠΟΤΈ ΚΑΙ ΚΑΝΈΝΑ ΠΡΌΒΛΗΜΑ}.

που και τα δύο, διαθέτουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα και καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους!! 

Όσοι ενδιαφέρεστε να το/α εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Διαβάστε ακόμη: Συμπληρώματα ασβεστίου: «Χτυπούν» τα αγγεία~Σύνδεση με καρδιακά-εγκεφαλικά   

Βιταμίνη Κ2: O «τροχονόμος» του ασβεστίου  

Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να συνδέεται με τα νεφρά~Τι προκαλεί η ασβέστωση 

12 συμβουλές για την ενίσχυση των οστών 

Χυμός υγιεινότερος από το γάλα για να χτίσετε γερά οστά 

Τα συμπληρώματα ασβεστίου προκαλούν ασβεστοποίηση των αγγείων της καρδιάς 

και Μήπως το συμπλήρωμα διατροφής που λαμβάνεις έχει ΚΑΙ καρκινογόνα συστατικά; 

Άχρηστα τα συμπληρώματα βιταμινών! 

Επικίνδυνες υπερτροφές και συμπληρώματα διατροφής: Αφέλεια ή απάτη;  

Ο ΕΟΦ ανακαλεί 13 συμπληρώματα διατροφής 

Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες και η “ανάκληση” συμπληρώματος της Solgar 

Πηγή: LivingTraditionally
Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια