MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφήΛήψη κορτιζόνης και κατάλληλη διατροφή

Λήψη κορτιζόνης και κατάλληλη διατροφή

Λήψη κορτιζόνης και κατάλληλη διατροφή
Κορτιζόνη Λήψη κορτιζόνης και κατάλληλη διατροφή

Λήψη κορτιζόνης και κατάλληλη διατροφή

Πολλά είναι τα ερωτήματα για το τι πρέπει να τρώει κανείς όταν ακολουθεί μια αγωγή που περιέχει κορτιζόνη και τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η περιβόητη κορτιζόνη. Λήψη κορτιζόνης και κατάλληλη διατροφή

Η πιο γνωστή παρενέργεια είναι η λεγόμενη κατακράτηση υγρών, δηλαδή η παρουσία οιδήματος που περιλαμβάνει κατακράτηση νατρίου. Αυτός είναι και ο λόγος που παρουσιάζεται αύξηση του βάρους, οπότε για να το αποφύγουμε αυτό θα πρέπει και να αποφύγουμε το αλάτι στη διατροφή μας.

Δεν εννοούμε, όμως, μόνο το επιτραπέζιο αλάτι, αλλά και το αλάτι που υπάρχει κρυμμένο σε διάφορα τρόφιμα, όπως είναι τυριά, ελιές, αλατισμένοι ξηροί καρποί, παστά, κονσερβοποιημένα ή τυποποιημένα τρόφιμα, όπως κέικ και μπισκότα, αλμυρά σνακ, όπως πατατάκια και γαριδάκια, αλλά ακόμα και το ψωμί και οι φρυγανιές μπορεί να κρύβουν νάτριο.

Δείτε: Αλάτι – To καλό, το κακό και το νόστιµο!
Αλάτι: Αθώος ο κατηγορούμενος! Το θαλασσινό αλάτι μέσο θεραπείας ασθενειών.

Μη σας πιάνει, όμως, πανικός, απλά να είστε προσεκτικοί και να ζητάτε τρόφιμα με πολύ μικρή έως καθόλου περιεκτικότητα σε νάτριο και να μάθετε να διαβάζετε και από μόνοι σας τις διατροφικές ετικέτες.

Δείτε: Διάβασε τις ετικέτες σωστά. Μάθετε να ξεχωρίζετε τα τρόφιμα με χημικά!

Η αύξηση του σακχάρου στο αίμα, είναι ακόμη ένα δυσάρεστο σύμπτωμα για το οποίο υπάρχει επίσης λύση.

Εδώ εφαρμόζεται δεόντως η αρχή της σωστής διατροφής που είναι τα μικρά και συχνά γεύματα! Τουλάχιστον 5 γεύματα μέσα στην ημέρα, εκ των οποίων τα 3 είναι τα βασικά και τα 2 ενδιάμεσα αποτελούν το σνακ. Τα ωράρια είναι ακόμη ένας βασικός παράγοντας, δε θα πρέπει να ξεπερνάτε τις 3 ώρες για να μην αφήνετε τον οργανισμό σας πολλές ώρες με άδειο το στομάχι.

Αποφύγετε τους απλούς υδατάνθρακες και προτιμήστε τους σύνθετους, όπως προϊόντα ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά που αποτελούνται από υψηλό ποσοστό φυτικών ινών και βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου σε φυσιολογικές τιμές.

Δείτε: Πέψη & Υγεία – Μέρος Α: Γενικά η Πέψη & Πληροφορίες για τους Υδατάνθρακες.

Για το θέμα της αποφυγής της οστεοπόρωσης, όλοι γνωρίζετε ότι τα γαλακτοκομικά κατέχουν την πρώτη θέση και θα πρέπει να υπάρχουν απαραιτήτως στην καθημερινή σας διατροφή.

Εκτός, όμως, από το τυρί, το γιαούρτι και το γάλα, πλούσια σε ασβέστιο είναι και πολλά λαχανικά, για παράδειγμα λάχανο, μπρόκολο, σπανάκι, το σουσάμι, το ταχίνι, οι ξηροί καρποί (αμύγδαλα και καρύδια), τα λιπαρά ψάρια (τόνος, σολομός, σαρδέλες).

Δείτε ακόμη: Αντιμετωπίστε την Οστεοπόρωση με φυσικά μέσα!
Ο ρόλος του ασβεστίου στον οργανισμό μας.
Οι 13 πηγές ασβεστίου που μας εκπλήσσουν.

Όπως, η απορρόφηση του σιδήρου ενισχύεται από τη βιταμίνη C,

έτσι και η απορρόφηση του ασβεστίου ενισχύεται από τη βιταμίνη D, γι’αυτό οι σωστοί συνδυασμοί παίζουν σημαντικό ρόλο. Βασική πηγή της βιταμίνης, δεν είναι άλλη… από το δέρμα σας.

Ασφαλής έκθεση στον ήλιο, δεν σημαίνει και πλήρης αποφυγή. Η έλλειψη βιταμίνης D εξελίσσεται σε πανδημία παγκοσμίως, ακόμα και σε χώρες με ηλιοφάνεια, όπως η χώρα μας. Γι’ αυτό φροντίστε καθημερινά, να εκτείθεστε για τουλάχιστον 30 λεπτά, χειμώνα-καλοκαίρι.

Δείτε: Βιταμίνη D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας!
10 συμπτώματα που μας δείχνουν την ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.

Τα άτομα που παίρνουν κορτιζόνη έχουν αυξημένες πρωτεϊνικές ανάγκες λόγω του καταβολισμού της μυϊκής μάζας, ενώ ταυτόχρονα τα τριγλυκερίδια και η χοληστερόλη του αίματος παρουσιάζουν αυξημένες τιμές. Στόχος λοιπόν είναι η αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών, από πηγές που ταυτόχρονα έχουν χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών. Τέτοια τρόφιμα είναι τα άπαχα γαλακτοκομικά, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα όσπρια, τα αυγά και το άπαχο κόκκινο κρέας.

Κάνετε λοιπόν απλές διατροφικές αλλαγές. Αντικαταστήστε το αλάτι με μπαχαρικά και λεμόνι (που νοστιμίζουν εξ ίσου το φαγητό), τα έτοιμα σνακ του εμπορίου με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά και ανάλατους ξηρούς καρπούς, τα λιπαρά τηγανιτά κρέατα με ψάρια, προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης και πολλές από τις παρενέργειες της λήψης κορτιζόνης μπορούν να μετριαστούν ή ακόμα και να απαλειφθούν!

Τέλος, να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως για κάθε πάθηση η διατροφή είναι το φάρμακο, γιατί συνδέεται άμεσα, οπότε καλό είναι να συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό.

Διαβάστε ακόμη: Κορτιζόνη: Θαύμα ή δηλητήριο; 

Κορτιζόνη: Τα υπέρ, τα κατά και η αντιμετώπιση των παρενεργειών 

Οι ενέσεις κορτιζόνης σε γόνατο και ισχίο μπορεί να επιταχύνουν την αρθρίτιδα

Πόνος στο Ισχίο: Αιτίες, Διάγνωση, Αντιμετώπιση~Επιπλοκές από τη χρήση Κορτιζόνης 

και γνωρίστε την… φυσική κορτιζόνη: Κουρκουμάς: Μια βόμβα υγείας!

Νίκος Καφετζόπουλος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος για το www.iatronet.gr
και
www.mylefkada.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια