MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠάθησηΟι ρυτίδες είναι σημάδι οστεοπόρωσης

Οι ρυτίδες είναι σημάδι οστεοπόρωσης

Οι ρυτίδες είναι σημάδι οστεοπόρωσης
φώτο Οι ρυτίδες είναι σημάδι οστεοπόρωσης

Οι ρυτίδες είναι σημάδι οστεοπόρωσης

Οι γυναίκες με τα πιο «τσαλακωμένα» πρόσωπα έχουν και τα πιο «εύθραυστα» οστά. Οι ρυτίδες είναι σημάδι οστεοπόρωσης  
Οι ρυτίδες στο πρόσωπο δεν αποτελούν μόνο αισθητικό «βραχνά» για τις γυναίκες αλλά μπορεί να μαρτυρούν ακόμη και πρόβλημα στην οστική μάζα, αυξάνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης!

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Γέιλ ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες με τα πιο ρυτιδωμένα πρόσωπα αντιμετωπίζουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίζουν αδύναμα οστά. Ωστόσο υπάρχουν και καλά νέα: μελλοντικά η διάγνωση των προβλημάτων του σκελετού τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε οστεοπόρωση ίσως θα γίνεται …κοιτώντας το πρόσωπο μιας γυναίκας.

Η μελέτη

Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες μελέτησαν 114 γυναίκες που βρίσκονταν στο τέλος της τέταρτης ή στις αρχές της πέμπτης δεκαετίας της ζωής τους. Όλες οι συμμετέχουσες είχαν περάσει πρόσφατα στην εμμηνόπαυση. Οι ερευνητές απέκλεισαν όσες είχαν κάνει μπότοξ ή είχαν υποβληθεί σε άλλου είδους αισθητικές επεμβάσεις για το ..σιδέρωμα των ρυτίδων.
Δείτε και Η έξυπνη γυναίκα αντιμετωπίζει την εμμηνόπαυση φυσικά

Στη συνέχεια μέτρησαν τον αριθμό των ρυτίδων καθώς και το βάθος τους σε 11 σημεία του προσώπου και του λαιμού των γυναικών. Εξέτασαν επίσης την ελαστικότητα του δέρματος στο μέτωπο και στα μάγουλα των εθελοντριών ενώ τις υπέβαλαν και σε ακτινογραφία μέτρησης της οστικής μάζας.

Όπως προέκυψε οι γυναίκες με τις περισσότερες ρυτίδες είχαν και τα πιο «εύθραυστα» οστά, σύμφωνα με ανακοίνωση των ερευνητών κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας στη Βοστόνη.
Δείτε και 12 συμβουλές για την ενίσχυση των οστών

Ισχυρή σύνδεση

Η δρ Λούμπνα Πολ, ειδικός στο θέμα των ορμονών του φύλου η οποία συμμετείχε στη μελέτη, ανέφερε στο συνέδριο ότι «οι πολλές και βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο συνδέονται με χαμηλότερη οστική μάζα, σύμφωνα με τα στοιχεία». Η ερευνήτρια τόνισε μάλιστα ότι αυτή η σύνδεση φάνηκε να ισχύει ανεξαρτήτως ηλικίας ή άλλων παραγόντων που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την οστική μάζα.

Η δρ Πολ εξήγησε πως παρότι αυτή τη στιγμή η σύνδεση μεταξύ «εύθραυστων» οστών και ρυτίδων παραμένει ασαφής, είναι γνωστό ότι τόσο το δέρμα όσο και τα οστά βασίζονται στον ίδιο «δομικό λίθο», το κολλαγόνο. «Καθώς γερνάμε οι μεταβολές στα επίπεδα του κολλαγόνου οδηγούν σε αλλαγές στο δέρμα με εμφάνιση βαθύτερων ρυτίδων ενώ παράλληλα συμβάλλουν και στη ‘φθίση’ των οστών».

Ασαφής; Δεν θα το έλεγα καθόλου: Ρυτίδες: μια ματιά στον καθρέφτη δείχνει σε ποιες βιταμίνες έχουμε έλλειψη.

Δείτε και Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις

Διάγνωση με το …βλέμμα

Κατά την ειδικό τα νέα ευρήματα μπορεί να αποδειχθούν άκρως σημαντικά στην κλινική πράξη. Και αυτό διότι «μελλοντικά οι γιατροί θα μπορούν να εντοπίζουν τον κίνδυνο κατάγματος στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες απλώς κοιτάζοντάς τες στο πρόσωπο και χωρίς να χρειάζεται η διεξαγωγή ακριβών τεστ».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες μια 20χρονη μπορεί να αναμένει την εμφάνιση 56% περισσότερων ρυτίδων ως τα 28 έτη της ενώ μια 40χρονη θα έχει «φορτωθεί» με 73% περισσότερες ρυτίδες ως τα 48 χρόνια της. Οι πιο ηλικιωμένες γυναίκες πάντως μπορούν να ηρεμήσουν αφού μετά τα 60 ή 70 έτη ελάχιστες νέες ρυτίδες εμφανίζονται στο πρόσωπο.
Δείτε και Ας καταπολεμήσουμε τις ρυτίδες με βότανα, φρούτα και λαχανικά!
Ρυτίδες τέλος από το Ελληνικό «φάρμακο» που τις εξαφανίζει 

Πηγή: www.tovima.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Για την οστεοπόρωση καλό είναι:

Να μείνετε μακρυά από βλαβερά συμπληρώματα: Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε
και να προτιμήσετε ΦΥΣΙΚΕΣ λύσεις όπως:

– τα φύκια AFA, Που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας για θρεπτικές ουσίες και ταυτόχρονα, θα φροντίσει να παραμείνει σε αλκαλικό ph το εσωτερικό περιβάλλον μας, ώστε να μην χρειάζεται να «τραβήξει» ασβέστιο από τα οστά για να διατηρήσει την οξεοβασική ισορροπία.

– το Πρωτόγαλα ή Colostrum: Που Βοηθά στην ανάπτυξη και τον σωστό σχηματισμό των οστών, αλλά ΚΑΙ στην ανάλπασή τους

– τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Που συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης.

– Και βέβαια το εξαιρετικής ποιότητας και δραστικότητας ΒΙΟΕΝΕΡΓΌ κολλαγόνο (μελέτη πανεπιστημίου Αθηνών), το οποίο: Χτίζει και επαναδομεί την μεσοκυττάρια ουσία των οστών και Βελτιώνει την μηχανική αντοχή των οστών.

Με καθημερινή λήψη επιτυγχάνουμε να αυξήσουμε την οστική μας πυκνότητα, κάτι που δυναμώνει άμεσα και τις αρθρώσεις και τα οστά μας ενώ ταυτόχρονα τα πεπτίδια του κολλαγόνου διεγείρουν την δραστηριότητα των οστεοβλαστών (ουσία που κτίζει τα οστά). 

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε ακόμη: Γιατί δεν παθαίνουν όλες οι γυναίκες οστεοπόρωση; 

Οστεοπόρωση: Μία ύπουλη ασθένεια~Αιτίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση 

Τροφές και βότανα που αποτρέπουν την οστεοπόρωση 

Σημάδια που μπορεί να σημαίνουν οστεοπόρωση 

Πώς να διατηρήσετε την καλή υγεία οστών και αρθρώσεων

Ο μηχανισμός του ασβεστίου και η πραγματική αιτία της οστεοπόρωσης 

Οστεοπόρωση: αιτίες, συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση 

Αντιμετωπίστε την Οστεοπόρωση με φυσικά μέσα! 

Η οστεοπόρωση είναι μια.. μεταβολική νόσος. Ο ρόλος του ζεόλιθου 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια