MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΑνθυγιεινάΠροσοχή στα αντιόξινα έχουν σοβαρές παρενέργειες

Προσοχή στα αντιόξινα έχουν σοβαρές παρενέργειες

Προσοχή στα αντιόξινα έχουν σοβαρές παρενέργειες
Αντιόξινα Προσοχή στα αντιόξινα έχουν σοβαρές παρενέργειες

Προσοχή στα αντιόξινα έχουν σοβαρές παρενέργειες

Προσοχή στην χρήση αντιόξινων φαρμάκων που συνήθως χρησιμοποιούνται για ενοχλήσεις στο στομάχι. Προκαλούν σοβαρές παρενέργειες.

Ορισμένα δημοφιλή αντιόξινα φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του έλκους αλλά και για τη δυσπεψία φαίνεται ότι συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καταγμάτων στις ηλικιωμένες γυναίκες, καθώς και με την εμφάνιση λοίμωξης που προκαλεί διάρροια, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Αrchives of Ιnternal Μedicine».

Φάρμακα όπως η εσομεπραζόλη, η παντοπραζόλη και η λανσοπραζόλη ανήκουν στην οικογένεια των αναστολέων αντλίας πρωτονίων. Πρόκειται για μια οικογένεια φαρμάκων που έχει λάβει έγκριση για την αντιμετώπιση του έλκους, της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και της οισοφαγίτιδας.

Ωστόσο οι συγκεκριμένες θεραπείες χορηγούνται επίσης από αρκετούς γιατρούς για τις καούρες και τη δυσπεψία σε άτομα που δεν έχουν έλκος ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, κάτι που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης τους, όπως επισημαίνει ο Μίτσελ Κατζ, διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Σαν Φρανσίσκο.

Σε συνοδευτικό άρθρο των μελετών ο δρ Κατζ τονίζει ότι σύμφωνα με προηγούμενα ερευνητικά στοιχεία το 53%-69% αυτών των φαρμάκων λαμβάνεται για ακατάλληλους λόγους.

Δείτε: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται φυσικά;
Σπιτικές λύσεις για τις καούρες

Το πρόβλημα είναι όμως ότι

πρόκειται για φάρμακα που συνδέονται με σοβαρές παρενέργειες, σύμφωνα με τον δρα Κατζ. Η μία από τις δύο νέες μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο «Αrchives of Ιnternal Μedicine» έδειξε ότι ηλικιωμένες γυναίκες που ακολουθούσαν τέτοιες θεραπείες αντιμετώπιζαν αυξημένο κατά 25% κίνδυνο καταγμάτων.

Από τη δεύτερη μελέτη προέκυψε ότι ασθενείς που έπαιρναν τα φάρμακα καθημερινά παρουσίαζαν 74% περισσότερες λοιμώξεις με το βακτήριο Clostridium difficile, το οποίο προκαλεί σοβαρή διάρροια.

Αντιόξινα: Ανακουφίζουν αλλά προβληματίζουν

Ένα από τα πιο συνηθισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα είναι και τα αντιόξινα χάπια. Χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά από ανθρώπους με προβλήματα στο πεπτικό τους για να τους ανακουφίσει από το «κάψιμο» των γαστρικών υγρών.

Η ανακουφιστική τους όμως αυτή δράση φαίνεται ότι έχει τις παρενέργειές της με προεξέχουσα την πιθανή δυσαπορρόφηση της βιταμίνης Β12. Αυτό φάνηκε από μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA με μεγάλο δείγμα και έδειξε ότι η μακροχρόνια χρησιμοποίησή τους (πάνω από 2 χρόνια) μπορεί αν είναι υπεύθυνη για αυτό.

Η έλλειψη βιταμίνης Β12 είναι σχετικά συνηθισμένη και μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη αγωγή.

Αν όμως δεν εντοπιστεί και δεν υπάρξει θεραπεία τότε επειδή η δράση της σχετίζεται με την λειτουργία του νευρικού συστήματος, είναι πολύ πιθανό σε άτομα 3ης ηλικίας να εμφανιστούν εκφυλιστικές παθήσεις όπως η άνοια, άλλες παθήσεις του νευρικού συστήματος αλλά και αναιμία.

Δείτε: Γαστροοισοφαγικής παλινδρόμηση: Οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs) αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας 

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Jameson R. Lam, έγινε στον πληθυσμό της Βόρειας Καλιφόρνιας και ερεύνησε την συσχέτιση της λήψης αντιόξινων με την έλλειψη βιταμίνης Β12.

Σε δείγμα 25,956 ατόμων με διαγνωσμένη έλλειψη βιταμίνης B12 και 184,199 άτομα σαν ομάδα αναφοράς άτομα χωρίς έλλειψη βιταμίνης Β12, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η λήψη των αντιόξινων σκευασμάτων έχει άμεση συσχέτιση με την έλλειψη της βιταμίνης Β12, Ειδικότερα σε εκείνους που έκαναν λήψη τους για παραπάνω από 2 χρόνια.

Παραπέρα παρατήρησαν ότι και η δοσολογία είχε σχέση με την πιθανότητα εμφάνισης έλλειψης βιταμίνης Β12 αλλά και το φύλλο. Η επίδραση ήταν πιο έντονη στις γυναίκες και στις νεαρότερες ηλικίες των εξεταζόμενων. Αυτό που παρατήρησαν επίσης είναι ότι η διακοπή της θεραπείας με αντιόξινα αντέστρεφε την εικόνα έλλειψης. 

Επίσης, μια κατηγορία ευρέως χρησιμοποιουμένων αντιόξινων φαρμάκων ενάντια στις καούρες στο στομάχι και στη δυσπεψία αυξάνει τον κίνδυνο για πρόκληση εμφράγματος, υποστηρίζει μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Πρόκειται για τους λεγόμενους

«αναστολείς αντλίας πρωτονίων» (ΡΡΙ), φάρμακα που συνταγογραφούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα συνολικό παγκόσμιο τζίρο περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Νικ Λίπερ του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», εκτίμησαν ότι όσοι παίρνουν τέτοια φάρμακα τακτικά, κινδυνεύουν κατά 16% έως 21% περισσότερο να πάθουν έμφραγμα.

Η μελέτη βασίσθηκε στην ανάλυση ιατρικών αρχείων σχεδόν 3 εκατ. ατόμων και συμπεριέλαβε φάρμακα με την εμπορική ονομασία Prilosec, Nexium, Prevacid κ.α., τα οποία λαμβάνονται για τη βαρυστομαχιά και τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μετά το φαγητό, εμποδίζοντας την παραγωγή στομαχικών οξέων, που προκαλούν καούρες.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως όχι μόνον δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το επιδεινώνουν κιόλας: Αιτία γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και χολολιθίασης τα αντιόξινα

Μέχρι σήμερα τέτοια φάρμακα θεωρούνταν γενικά ασφαλή, εκτός και αν λαμβάνονται σε συνδυασμό με το αντιαιμοπεταλιακό φάρμακο Plavix.

Αν και η νέα έρευνα δεν αποδεικνύει ότι τα εν λόγω αντιόξινα φάρμακα προκαλούν εμφράγματα, αλλά δείχνει απλώς ότι υπάρχει συσχέτισή τους με αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, οι ερευνητές θεωρούν ότι το πρόβλημα πιθανώς συνίσταται στο ότι αυτά τα φάρμακα επιδρούν αρνητικά στα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο δημιουργίας πλάκας στο εσωτερικό τους και επιφέροντας έτσι στένωσή τους και φλεγμονή.
Δείτε: Αθηρωματική πλάκα: Πώς δημιουργείται; 

Φλεγμονές και Καρδιακές Παθήσεις

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ευρήματα αυτά δεν συνιστούν τη μη χορήγηση θεραπείας με αντιόξινα σε άτομα με σαφείς ενδείξεις για τη θεραπεία, αλλά οι κλινικοί γιατροί θα πρέπει να ασκούν τη δέουσα επαγρύπνηση κατά τη συνταγογράφηση αυτών των φαρμάκων και να χρησιμοποιείται η χαμηλότερη δυνατή αποτελεσματική δόση, όταν μιλάμε για μακροχρόνιες θεραπείες. Επειδή μπορεί να επηρεάσουν την απορρόφηση πολλών φαρμάκων να μη λαμβάνονται ταυτόχρονα με άλλα φάρμακα.

“Τροφή-Φάρμακο”: Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα ακόμη θέμα που αφορά την δράση των αντιόξινων.

Πέρα του εθισμού που προκύπτει, καθώς σύντομα ο ασθενής δεν μπορεί να μην τα χρησιμοποιεί για να ανακουφίζεται, έτσι καταντά δέσμιος αυτών, παρεμποδίζοντας την φυσιολογική έκκριση των στομαχικών υγρών, επιβαρύνουν το έντερο και προκαλώντας σοβαρή δυσκοιλιότητα.

Μια περίτρανη απόδειξη των αναγραφομένων είναι η σιωπηρή  άρση της συντομογραφίας τους,  όπου πολλά εξ’ αυτών μετετράπησαν σε OTC και διαφημίζονται από τα ΜΜΕ ως πανάκια. 

Φροντίζουμε απαραίτητα την υγιεία του πεπτικού μας συστήματος, καθώς στηρίζει ολόκληρη την υγιεία μας: Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το 

~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Τα αντιόξινα και οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs) είναι φάρμακα που μειώνουν το οξύ του στομάχου. Όμως Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα υπερβολικών οξέων του στομάχου, αλλά χαλάρωσης της βαλβίδας του οισοφάγου.

Γεγονός ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΟ είναι ότι φαρμακευτικά ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα να διορθωθεί η βαλβίδα, άρα ΌΣΑ ΦΆΡΜΑΚΑ και να πάρετε, θα αντιμετωπίζετε ΜΌΝΟΝ ΤΟ ΣΎΜΠΤΩΜΑ, ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΎΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΊΑ.

Είναι άλλο να λαμβάνουμε ένα φάρμακο μέχρι να έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την αιτία και άλλο η μόνιμη λήψη, διότι διαλύοντας τα οξέα του στομάχου ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ Η ΠΈΨΗ ΣΩΣΤΆ.

Δηλαδή εμπλεκόμαστε και σταματάμε μία ΦΥΣΙΚΉ ΔΙΕΡΓΑΣΊΑ του οργανισμού, αρά είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν παρενέργειες και μάλιστα ενίοτε σοβαρές: Αναστολείς της αντλίας πρωτονίων: Σταματήστε να παίρνετε φάρμακα για την καταστολή οξέων του στομάχου

και Οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs): Αυξάνουν τον Κίνδυνο Καρκίνου του Στομάχου 

Τα ίδια ΚΑΙ με το ζαντάκ: Γιατί και πώς εγκρίνεται ένα φάρμακο που 40 χρόνια μετά αποδεικνύεται καρκινογόνο;

ΠΡΟΣΟΧΉ τώρα! Η κακή ή ελλιπής πέψη των τροφών στο στομάχι είναι ΔΕΔΟΜΈΝΟ ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στο έντερο (άπεπτες τροφές) και κατ’ επέκτασιν στο ΜΙΚΡΟΒΊΩΜΑ-ΕΝΤΕΡΙΉ ΧΛΩΡΊΔΑ, δηλαδή στον ΔΕΎΤΕΡΌ ΜΑΣ ΕΓΚΈΦΑΛΟ.

Άρα ΔΕΝ τίθεται θέμα, είναι επίσης δεδομένο ότι αργά η γρήγορα θα εμφανιστεί πρόβλημα ΚΑΙ στον εγκέφαλο: Οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου διπλασιάζουν το κίνδυνο άνοιας 

Και επιτρέψτε μου, σας παρακαλώ, να μην συμμερίζομαι την λογική του “να γίνουν περισσότερες έρευνες” ΕΝΏ ΤΟ ΦΆΡΜΑΚΟ ΉΔΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ, διότι έτσι είναι σαν να παίρνουμε μέρος σε ένα πείραμα:

Και όσους υποστούν τις παρενέργειες ποιος θα τους αποζημιώσει;
Και πως αποζημιώνεται άραγε η ζωή ή η υγιεία ενός ανθρώπου;

Σε κάθε περίπτωση, στην Ελλάδα ΔΕΝ θα έπρεπε να παίρνει ΟΥΤΕ ΈΝΑΣ φάρμακα ή έστω μόνο φάρμακα για το πεπτικό του, ΟΥΤΕ ΈΝΑΣ εφόσον έχουμε το θαύμα της Φύσης που ακούει στο όνομα,  ΜΑΣΤΙΧΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ! (ΌΧΙ ως τσίχλα!).

Αφήστε, λοιπόν, τους αναστολείς αντλίας πρωτονίων και τα αντιόξινα με τις παρενέργειές τους στις φαρμακευτικές και από τα δυσάρεστα συμπτώματα της οισοφαγίτιδας και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης με το δυνατότερο όπλο της Φύσης, το οποίο έχει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ την δυνατότητα να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες ή άλλα προβλήματα:  Η μαστίχα Χίου αναγνωρίστηκε και επισήμως ως φυσικό φάρμακο

Μαστίχα Χίου, το “Ελληνικό δάκρυ”, ασπίδα του πεπτικού!

Διατίθεται από την ιστοσελίδα μας για τους φίλους της, που την χρειάζονται και ψάχνουν να βρουν ΕΓΓΥΗΜΈΝΑ ΓΝΉΣΙΑ, ΧΩΡΊΣ ΠΡΟΣΜΊΞΕΙΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΨΟΥΛΑΣ, για διατήρηση και αποτελεσματικότητα.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!  

Διαβάστε ακόμη: Πώς να αποφύγετε τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Πάθηση που απαιτεί άμεση θεραπεία 

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται φυσικά; 

 

Στοιχεία από Προσοχή στα αντιόξινα έχουν σοβαρές παρενέργειες

www.newsit.gr
www.diatrofi.gr
www.topontiki.gr
Προσοχή στα αντιόξινα έχουν σοβαρές παρενέργειες


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια