MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΦύσιςΤι γνωρίζετε για τον «Δεύτερο Εγκέφαλό μας»;

Τι γνωρίζετε για τον «Δεύτερο Εγκέφαλό μας»;

Τι γνωρίζετε για τον «Δεύτερο Εγκέφαλό μας»;
Τι γνωρίζετε για τον «Δεύτερο Εγκέφαλό μας»;

Τι γνωρίζετε για τον «Δεύτερο Εγκέφαλό μας»;

Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά ή ένα παράξενο συναίσθημα ότι μια κατάσταση είναι επικίνδυνη ή νοιώσατε ‘πεταλούδες’ στο στομάχι σας πριν από μια σημαντική συνάντηση;

Αυτό οφείλεται στην δράση του ‘Δεύτερου Εγκέφαλου’.

Ναι, παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστό στους περισσοτέρους ανθρώπους, έχουμε δύο ‘φυσικούς’ Εγκεφάλους. Οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι με τον Εγκέφαλο που βρίσκεται στο κρανίο. Υπάρχει όμως ένας δεύτερος Εγκέφαλος στα έντερα. Μάλιστα περισσότερα από τα μισά νευρικά κύτταρα βρίσκονται στα έντερα.

Ίσως να σας φανεί παράξενο αλλά ο ‘εντερικός Εγκέφαλος’ περιέχει νεύρα και νευροδιαβιβαστές παρόμοιους μ’ αυτούς που βρίσκονται στον Εγκέφαλο του κρανίου. Επιπλέον όπως ο βασικός Εγκέφαλος, ο ‘εντερικός Εγκέφαλος’ έχει την ικανότητα να μαθαίνει, να θυμάται και να παράγει συναίσθημα.

Για παράδειγμα Νευροδιαβιβαστής Σεροτονίνη: Πως συνδέεται με έντερο, διάθεση, εστίαση προσοχής 

Οι δύο αυτοί Εγκέφαλοι επικοινωνούν αμφίδρομα μέσω μεγάλης νευρικής οδού που εκτείνεται από την βάση του κρανίου μέχρι την κοιλιά. Έτσι ο ένας επηρεάζει τον άλλο. Αυτό δικαιολογεί γιατί υπάρχει ανησυχία στο στομάχι πριν από μια σημαντική συνάντηση ή ένα καυτερό φαγητό μπορεί να προκαλέσει ανήσυχο ύπνο ή ακόμα και εφιάλτες.

Πως συνέβη να έχουμε δύο Εγκέφαλους;

Κατά τη διάρκεια της αρχικής εμβρυϊκής ανάπτυξης τόσο τα όργανα (οισοφάγος, στομάχι, λεπτό και παχύ έντερο), όσο και ο βασικός Εγκέφαλος, άρχισαν να αναπτύσσονται από τα ίδια συσσώρευση εμβρυϊκού ιστού.

Όταν αυτό το τμήμα ιστού χωρίστηκε, το ένα τμήμα μεγάλωσε και έγινε το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (Εγκέφαλος, Κρανιακά νεύρα, Νωτιαίος Μυελός), και το άλλο έγινε το ‘εντερικό νευρικό σύστημα’.

Στα τελευταία στάδια της εμβρυϊκής ανάπτυξης, αυτοί οι δύο Εγκέφαλοι συνδέθηκαν μέσω ενός μαζικού νεύρου του Πνευμονογαστρικού. Αυτό είναι το μακρύτερο όλων των κρανιακών νεύρων, και σχηματίζει μια απευθείας σύνδεση μεταξύ του Εγκέφαλου και των σπλάχνων.

Ακριβώς λόγω αυτής της απευθείας σύνδεσης, η κατάσταση των σπλάχνων έχει μια προφανή επίδραση πάνω στην ψυχοσωματική κατάσταση του ανθρώπου.

Οι Τοξίνες του Εγκεφάλου και το Πνευμονογαστρικό Νεύρο 

Πως λειτουργεί;

Το ‘Εντερικό Νευρικό Σύστημα’ (ΕΝΣ) είναι εμπεδωμένο στο περίβλημα του ιστού που βρίσκεται στον οισοφάγο, στο στομάχι, στο λεπτό και το παχύ έντερο. Σχεδόν κάθε ρυθμιστική χημική ουσία του βασικού Εγκέφαλου βρίσκεται επίσης στον ΕΝΣ, περιλαμβάνοντας ορμόνες και νευροδιαβιβαστές.

Πώς συνδέονται ενδοκρινικό και πεπτικό σύστημα 

Στο βιβλίο του ‘The Second Brain’ ο καθηγητής Dr. Michael Gershon του New York City’s Columbia – Presbyterian Medical Center, αναφέρει ολόκληρο το Γαστρεντερικό Σύστημα ως ‘το δεύτερο νευρικό σύστημα του σώματος’.

Επίσης σχολιάζει:

«Ο Εγκέφαλος δεν είναι το μόνο μέρος του σώματος που είναι γεμάτο από νευροδιαβιβαστές… ένα εκατομμύριο νευροδιαβιβαστές υπάρχουν κατά μήκος των σπλάχνων… περίπου ο ίδιος αριθμός βρίσκεται στον βασικό Εγκέφαλο…».

Βασικά ο συνολικός αριθμός των νευρικών κυττάρων στα σπλάχνα είναι μεγαλύτερος από τον συνολικό αριθμό των νεύρων που συνδέουν το υπόλοιπο σώμα με τον βασικό Εγκέφαλο. Αυτό το πολύπλοκο σύμπλεγμα επιτρέπει στο ΕΝΣ να ενεργεί ανεξάρτητα από τον βασικό Εγκέφαλο.

Είναι σημαντικό και ο δεύτερος Εγκέφαλος μας να λειτουργεί αποτελεσματικά. Δίνεται σημασία στο τι μπορεί να συμβαίνει στο πεπτικό σας σύστημα.

Να τι συμβαίνει! Ό, τι βάζεις στο στόμα και το μυαλό περνάει από το πεπτικό σύστημα 

www.craniosacral.gr Τι γνωρίζετε για τον «Δεύτερο Εγκέφαλό μας»;

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Εφόσον κάνετε τη δική σας έρευνα σχετικά με τη σημασία ισορροπημένης εντερικής μικροχλωρίδας και εν γένει του μικροβιώματος για την υγεία σας και την σύνδεση εντέρου-εγκεφάλου, σας συνιστούμε να ελέγξετε και τα παρακάτω ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής που διατίθεται σε εξαιρετική ποιότητα από την ιστοσελίδα μας:

1. Η πρόταση για την καλή λειτουργία του εντέρου δεν είναι άλλη από την δική μας την ελληνική ΜΑΣΤΙΧΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ που είναι η ιδανική λύση για τα προβλήματα ολόκληρου του γαστρεντερικού συστήματος: Μαστίχα Χίου, το “Ελληνικό δάκρυ”, ασπίδα του πεπτικού 

2. Τα ΦΥΚΙΑ A.F.A, αναζωογονούν, προστατεύουν και ενισχύουν την πολύτιμη εντερική μας χλωρίδα, ενώ αποτοξινώνουν το έντερο και το σώμα.

3. το ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ, το οποίο έχει προβιοτική δράση και τέλος,

4. τα ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ, θρέφουν το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο, ενώ συμβάλλουν στη μεγαλύτερη βακτηριακή ποικιλομορφία στο έντερο, γεγονός που προάγει την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού:  Ωμέγα 3, το κλειδί για την υγεία του εντέρου

Όσοι ενδιαφέρεστε να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε: Φροντίζοντας τον εγκέφαλο, φροντίζουμε και το έντερο και το αντίθετο 

με βάση το παραπάνω, Προβιοτικά-Ψυχοβιοτικά, Απαλλάσσουν από άγχος, κατάθλιψη και στρες 

Πάνω από 50 ασθένειες οφείλονται στην κακή συνεννόηση των «δύο εγκεφάλων» μας   

Η εντερική χλωρίδα επηρεάζει νευρικό σύστημα και εγκέφαλο~Τρόποι βελτίωσης 

Ευερέθιστο έντερο: Πως επηρεάζει η σύνδεση εγκεφάλου-εντέρου 

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)

το επίσης εκπληκτικό: Έντερο: ο “βασιλιάς” των οργάνων!

 και: Αποτοξίνωση του εντέρου – Τι να κάνετε. 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια